Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка ABS и ASR при 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка ABS и ASR при 147

От скоро ми се появи при запалване на автомобила веднага светват двете грешки последователно. Колата си работи, върви, спира - всичко. Проблема е, че когато светят - не работят системите. Сега е зима точно сега ми трябват. Преглеждам редовно течността на спирачките, спада съвсем леко дори не се усеща и ме съмнява да не би някоя тръбичка да е леко спукана и да капе на някой датчик който да изключва системите. Какво мислите вие?

Първоначално публикувано от Light Покажи съобщение
    От скоро ми се появи при запалване на автомобила веднага светват двете грешки последователно. Колата си работи, върви, спира - всичко. Проблема е, че когато светят - не работят системите. Сега е зима точно сега ми трябват. Преглеждам редовно течността на спирачките, спада съвсем леко дори не се усеща и ме съмнява да не би някоя тръбичка да е леко спукана и да капе на някой датчик който да изключва системите. Какво мислите вие?
    По вероятно е да имаш проблем с датчик на SBS системата. капеща спирачна течност трудно ще му повличе, че той си е на доста мръсно място. Диагностика му викам аз да видиш къде е
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Я пробвай първо като дадеш контакт,изгасват ли лампите.Ако изгасват и след това при палене пак светват,си зареди акумулатора или го смени
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Я пробвай първо като дадеш контакт,изгасват ли лампите.Ако изгасват и след това при палене пак светват,си зареди акумулатора или го смени
        Мъри, ако алтернаторът му е наред и вдигне там 13.8V те би трябвало да загаснат. Май и заряда трябва да провери. Че наистина го има посочения от теб момент.
        И все пак лелка Диагностика си е the best
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
          Мъри, ако алтернаторът му е наред и вдигне там 13.8V те би трябвало да загаснат. Май и заряда трябва да провери. Че наистина го има посочения от теб момент.
          И все пак лелка Диагностика си е the best
          Mани го заряда,при слаб акумулатор,при въртене обикновенно точно АБС-а остава с малко ток,и затова светва лампата.На нащо Добло е така,дори и с нов акумулатор

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Mани го заряда,при слаб акумулатор,при въртене обикновенно точно АБС-а остава с малко ток,и затова светва лампата.На нащо Добло е така,дори и с нов акумулатор
            При въртене - определено. Ама след това требе да го оправи
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Аз също съм склонен да мисля че е от Акомулатора, защото оня ден и на мен ми светнаха и двете лампи докато буксувах пред нас в Снега... след околу 15 мин ръчкане в Преспите и псуване ``Какво ти стана пък ся мама ти деб@ ``и се оправи.. А иначе като натисках спирачка и като се включваше абс-а с ритането на педала и фаровете ми леко трептеха.. Сега зареждам акомулатора и дано да Изчезне тоя Момент напълно
              Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

Това ми го е правило доста пъти - на контакт изгаснат и след като запаля вади грешна - гася и паля пак и всичко е наред.
                Ако е от акумулатора не е ли логично и при второто запалване пак да ми извади грешка ? - а не го прави...
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                  Това ми го е правило доста пъти - на контакт изгаснат и след като запаля вади грешна - гася и паля пак и всичко е наред.
                  Ако е от акумулатора не е ли логично и при второто запалване пак да ми извади грешка ? - а не го прави...
                  Не,защото един път запалил мотора,втория път пали много по лесно,и не се тормози толкова

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                    С първото палене го възбуждаш и за второто вече е по-добре.
                    Пробвай с друг акумулатор - на мен ми пищеше борда че всичко ми е краш -АБС АСР ВДС и вика "гоу ту дилър и т.н." като го смених заспа.
                    Мъри не го видех че е постил ...
                    AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

При въртене - определено. Ама след това требе да го оправи
                      Да след това гасне,но зависи от това какъв е АБС-а,някои остават да светят

Comment

Да след това гасне,но зависи от това какъв е АБС-а,някои остават да светят
                        Явно е като при ЕКУ-тата - в зависимост от приоритета на качената грешка
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

ABS дава ли ти го като грешка или само ASR?
                          Понеже ако е само второто има един мн гаден проблем,който не се хваща и при диагностика и на мен лично ми отне около седмица ровене и часове в четене за да отстраня проблема сам
                          Но при слаб акумулатор винаги изрежда грешки на всички системи ABS,ASR,VDC,EBD и т.н.
                          незнам с какво оборуване ти е колата
                          Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                          Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                          Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                          Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                          Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Аз също имах случай - карам и току ми светне ASR и VDC. Нямах много опит с тези системи, колата ми беше на няколко месеца откакто я купих. Грешката беше "Главно реле ....". Попитах специалист и той ми каза, че проблемът се разрешава с нова централа на ABS-а. Замълчах си, прибрах се у нас, изпуснах спирачна течност от всички колела и сипах нова, пуснах всички тестове на ФЕС - помпа на ABS няколко пъти, нагнетяващи клапани, разтоварващи клапани. И вече нямам тази грешка повече от година.
                            Но пак хвърляме боб.
                            ДИАГНОСТИКА!!!
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Аз също имах случай - карам и току ми светне ASR и VDC. Нямах много опит с тези системи, колата ми беше на няколко месеца откакто я купих. Грешката беше "Главно реле ....". Попитах специалист и той ми каза, че проблемът се разрешава с нова централа на ABS-а. Замълчах си, прибрах се у нас, изпуснах спирачна течност от всички колела и сипах нова, пуснах всички тестове на ФЕС - помпа на ABS няколко пъти, нагнетяващи клапани, разтоварващи клапани. И вече нямам тази грешка повече от година.
                              Но пак хвърляме боб.
                              ДИАГНОСТИКА!!!
                              Не е хвърляне на боб , а добиване на идея за възможни причини , за да не ни правят майсторите на глупаци - сам пишеш че са ти казали централа!!!
                              А при мен не съм си и мислил за акумулатор защото е на година....
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                              X